Mjenjačnica

Zaštita podataka

Ova web stranica koristi Google Analytics, analitičku uslugu koju pruža Google, a koja koristi “kolačiće” (cookies) – male tekstualne datoteke, odnosno informacije koje su spremljene na vaše računalo u svrhu poboljšavanja vašeg iskustva pregledavanja stranice. Informacije o vašoj posjeti ove web stranice, dobivene pomoću „kolačića“, u pravilu se prenose na server tvrtke Google u SAD-u i tamo se pohranjuju. U slučaju aktiviranja IP-anonimizacije na ovoj web stranici, vaša IP-adresa bit će prije toga skraćena unutar država članica Europske unije ili u drugim zemljama potpisnicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima puna IP adresa šalje se na Google poslužitelj u SAD-u gdje se skraćuje. Na ovoj stranici aktivna je IP-anonimizacija. Po nalogu vlasnika ove web stranice Google će ove informacije upotrebljavati za analizu vašeg korištenja web stranice, za izvještaje o web aktivnostima te za pružanje ostalih usluga povezanih s posjetima web stranice i interneta u odnosu na vlasnika web stranice.

IP-adresa koju vaš preglednik dostavi u okviru Google Analyticsa neće se povezivati s drugim podacima Googlea. Pohranjivanje „kolačića“ možete spriječiti odgovarajućom postavkom softvera vašeg preglednika; no napominjemo da možda u tom slučaju nećete moći upotrebljavati sve funkcije ove web stranice u punom opsegu. Osim toga, možete se odjaviti od registriranja podataka od strane Google Analyticsa tako da preuzmete i instalirate browser-plugin na sljedećem linku: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr.

Upravljanje kolačićima:

Preglednik možete podesiti tako da sprema kolačiće na vaš uređaj ili ih odbija, sustavno ili za svaku internetsku stranicu posebno. Preglednik možete podesiti i tako da sami izaberete hoće li kolačići biti prihvaćeni ili odbijeni svaki put kad internetska stranica pokuša spremiti kolačić na vaš uređaj.

Takvo upravljanje kolačićima ovisi o pregledniku kojim se služite. Podrobnosti možete naći u Pomoći svojeg preglednika, gdje se objašnjava kako možete podesiti kolačiće.

U nastavku su poveznice na stranice gdje je objašnjeno kako možete sami promijeniti postavke svojeg preglednika:

Nakon što spremite preferencije, kolačiće čitamo ili mijenjamo samo u skladu s njima. Svi kolačići spremljeni prije promjene preferencija ostaju na vašem uređaju, a možete ih ukloniti namještanjem preglednika.

Znajte da vaše preferencije o kolačićima spremamo u kolačiću, što znači:

a) ako izbrišete sve kolačiće, morat ćete ažurirati postavke,
b) rabite li drugi periferni uređaj, profil ili preglednik, također ćete morati ažurirati postavke.